LogoPsicSalut

Entrem a formar part d’un nou projecte

26 de maig de 2019 per mtorremar Deixa un comentari

El dia 15 de maig es va presentar Famílies 360 graus, coincidint amb el dia internacional de la família. I Psicsalut es suma a aquest nou projecte, com a espai de trobada, però també jo personalment, com a profesional implicada en l’acompanyament en la criança.

Així que compartirem enllaços i activitats amb tots vosaltres que seguiu la nostra newletter i xarxes socials. Per tal UE pugueu estar informats de tot el que pugui anar passant i oferint amb aquest nou projecte.

Que saps de begudes vegetals ? La Rosa Baró, de @rosabaródiet us acompanyarà a descobrir molt sobre nutrició, i aquesta és una de les seves propostes.

La creativitat és el motor de la vida. I de com despertar-la en els més petits la Mayte Bravo en sap molt. I ens ofereix una possibilitat per a que els petits de la casa l’exèrcitin mentre, els més grans i els més nadons puguin acompanyar aquesta creativitat i donar espai a un altre art. El de escoltar i permetre’s descobrir les idees que neixen i permetre la sorpresa de descobrir com els nens creen.

Arxivat com a: General

ENLLAÇ ENTREVISTA: EDUCACIÓ

2 de febrer de 2019 per mtorremar Deixa un comentari

https://www.facebook.com/canalreustelevisio/videos/1096251453915809/

Arxivat com a: General, psicologia infantil

ENLLAÇ A L’ENTREVISTA MENJAR POC I PAÏR BÉ

8 de desembre de 2018 per mtorremar Deixa un comentari

Menjar poc i pair bé. Míriam Torre Martin

http://reus.radiociutat.com/menjar-poc-i-pair-be-miriam-torre-martin/?fbclid=IwAR2d1K69xCzFH9_7bSLk5-PXFCluYpX3RT4KG1eN5vg6bkIKXvSQBcAHSzw

Arxivat com a: General

Todos son buenos

4 de desembre de 2018 per mtorremar Deixa un comentari

Estos días, se oye por todas partes la amenaza de “no hagas eso que te verán los reyes” ” si te portas mal no cagará el tío… te traerán carbón”… Entre otras frases parecidas. Que pueden parecer totalmente inocentes, pero no lo son.

Detrás de estas frases pueden haber consecuencias en el desarrollo de los niños: 

Puede ser causa de baja autoestima: Los niños perciben que no se merecen los regalos. Que si no hacen todo lo que los adultos dicen, no se merecen cosas buenas y bonitas. Otras veces, si no reciben todos los regalos que han pedido, pueden pensar que es porqué no han sido suficientemente buenos. Aunque eso no corresponda con la realidad. Y en otras ocasiones incluso pueden pensar que han sido malos y que los regalos que tienen no son merecidos y viven con miedo a ser descubiertos. 

Les puede cambiar la concepción de Navidad mágica, por una Navidad perseguidora, donde estas vigilados todo el día y juzgados continuamente. El mensaje de regalos y magia se puede vivir como una amenaza de vigilancia y estar a prueba continuamente. Generando miedo y angustia. 

Puede disminuir la capacidad de autocontrol y autogestión emocional. Ya que la conducta queda atada a querer regalos o no quererlos. “si acepto no tener regalos, puedo hacer lo que quiero”. En vez de ayudarlos a entender que hay que tener una conducta adecuada por su propio bienestar no por miedo al castigo. I que entonces se porten bien solo en época de Navidad, o que esperen un premio siempre por el buen comportamiento. 

Puede fomentar la competitividad y el materialismo: Ya que puede convertir los regalos en una forma de cuantificar el valor de una persona. Si soy bueno tengo regalos, como más bueno soy más regalos. Por lo tanto ya no importa que es el regalo, si no el número de regalos, o el valor económico de estos, que cuantifica, falsamente, como son de buenos. 

Y eso puede comentar que compitan entre ellos a ver quien tiene más regalos. Como que da la falsa ilusión de poder medir como son de buenos. Favorece una confusión importante entre objetos y como soy de buena o mala. 

Por estos motivos es muy importante, dejar la Navidad con la magia de quien traer los regalos, y alimentar la magia de imaginar, esperar y soñar regalos. Que favorecerá la esperanza en los niños, favoreciendo también sensaciones agradables por encima del miedo, que será una buena vacuna, conjuntamente con otros facilitadores, que que se conviertan en adultos con capacidad de soñar, esperar i regularse. I de no perder la esperanza por la vida. LA NAVIDAD NO TIENE RELACION CON LA CONDUCTA, ESTA SE HA DE REGULAR POR LOS ADULTOS QUE CUIDAN AL NIÑO AL LARGO DE TODO EL AÑO.

Míriam Torre Martín

Arxivat com a: General

TOTS ELS NENS SON BONS

2 de desembre de 2018 per mtorremar Deixa un comentari

Aquests dies, escoltem per tot arreu l’amenaça de “no ho facis això que et veuran els reis” “si et portes malament el tió no cagarà regals… et portaran carbó”. … Entre d’altres frases similars. Però tot i semblar innocent no ho és gens.

Darrera aquesta frase hi poden haver conseqüències en el desenvolupament dels nens:

Pot disminuir l’autoestima. : Els nens poden percebre que no son mereixedors dels regals. Que si no fan allò que els adults els hi diuen, no es mereixen coses bones i boniques. Altres vegades, si no reben tots els regals que volien, poden pensar que es degut a que no han estat prou bons. Encara que no correspon amb la realitat. En algunes ocasions fins i tot poden pensar que han estat dolents i que els regals que tenen no son merescuts, i viuen amb la por de ser descoberts.

Els pot canviar la idea del Nadal màgic, per un Nadal perseguidor, on estan vigilats tot el dia, i jutjats contínuament. El missatge de regals i màgia es pot viure com amenaça de vigilància i estar a prova contínuament. Generant por i angoixa

Pot disminuir la capacitat d’autocontrol i autogestió emocional. Degut a que la conducta queda lligada a voler regals o no voler-los. “Si accepto no tenir regals, puc fer el que vulgui”. En lloc d’ajudar-los a entendre que cal tenir conducta adequada pel seu benestar no per por al càstig. I que llavors es portin bé només en època de Nadal, o que esperin un premi sempre pel bon comportament.

Pot fomentar la competitivitat i el materialisme: Ja que pot convertir els regals en una forma de quantificar la vàlua d’una persona. Si sóc bo tinc regals, com més bo més regals. Per tant ja no importa que és el regal, sinó el nombre o el valor econòmic d’aquest, que quantifica, falsament, com son de bons.

I això pot fomentar que competeixin entre ells a veure qui té més regals. Com que dona la falsa il·lusió de poder mesurar com son de bons. Afavoreix una confusió important entre objecte i com soc de bona o dolenta.

Per aquests motius em sembla molt important deixar el Nadal amb la màgia de qui porta els regals, i alimentar la màgia d’imaginar, esperar i somiar regals. Que afavorirà l’esperança en els nens. Afavorint sensacions agradables per damunt de la por, que serà una bona vacuna, conjuntament amb altres facilitadors, de que es converteixin en adults amb capacitat de somiar, esperar, i regular-se. I de no perdre l’esperança en la vida. EL NADAL NO TÉ A VEURE AMB EL COMPORTAMENT AQUEST S’HA DE REGULAR PELS ADULTS QUE EN TENEN CURA TOT L’ANY.

Míriam Torre Martín

Arxivat com a: psicologia infantil Etiquetat com a: #nadal, #pensarjunts #nadalsostenible @psicsalut #MíriamTorreMartín #psicologiainfantil

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 7
  • Pàgina següent »

Propers esdeveniments

Ara també cites on-line. Truca o whatsapp al 658 413 596 i informa't perquè la distància no sigui un problema Ahora también citas On-line. Llama o Whatsapp al 658 413 596 y informase para que la distancia no sea un problema.

Subscriu-te al nostre butlletí

Copyright © 2021 — psicsalut • Tots els drets reservats